Holnap Ott a Bor

Elérkezett a gondtalan borozás ideje...

Bősz Adrián

2015. november 02. 11:33 - simonzsófi

Avagy egy nap a vállalkozó szellemű borásznál

 Bősz Adrián: mérnöki precizitás, nagy potenciál, ámbár kicsit sarkos borok... 

sz_0051.jpg

A vállalkozó szellemű fiatal borász már korábban bizonyította, hogy helye van a legnagyobb szakemberek nevei mellett, ámbár saját birtokát ezidáig csak kis lépésekben fejlesztette. A HOB csapata 2015. nyarán látogatott el a nagy eltökéltséggel épülő-szépülő domboldalra, ahol jobbnál jobb borok kerültek a poharakba.

Anyai nagyapja révén Adrián már gyermekként is találkozott a szőlőben felmerülő feladatokkal. A mai napig ez a kicsiny bátai szőlőskert adja a termelés egy részét. Eredetileg műszaki pályát gondolt ki magának, aztán a sors úgy hozta, hogy mégis borosgazdává vált.

Nem ijed meg a munkától. Szőlőt művel és műveltet, borászkodik, tanácsot ad, precízen tervez, folyamatosan fejleszt s mindeközben az anyagiakkal is szépen gazdálkodik. A számolatlanul befektetett idő, munka és pénz előbb-utóbb meghozza eredményét.

3kep.jpg

Jelenleg a termékpiramisról egy tápláléklánc juthat az ember eszébe. A szitakötős borokkal kezdődik (Vörös Cuvée, Fehér Cuvée, Siller Cuvée), ők a könnyű jóivású tételek, ezek csavarzárral érkeznek. Utána jön a „Zöld levelibéka” sorozat (Szekszárdi Kadarka, Szekszárdi Kékfrankos), őket követi a Füsti fecske (Merlot Classic, Cabernet Franc Classic). A ritkaságnak mondható Fekete gólya pedig megtalálható a Cenege dűlőből származó Kadarkán és a Csóka-hegyról származó Rajnai Rizlingen. Ahogy haladunk felfelé úgy a fajta és a termőhely sajátos zamatvilága egyre kifejezettebben mutatkozik. Végül pedig a nagyvadak pontosabban a Gemenci gímszarvas köszön vissza a csúcsborokról (Emese Cuvée és Merlot Reserve).

sz_0055.jpgA szabadgodolkodású Adriánnak még ezernyi ötlet és százévre elegendő elképzelés van a tarsolyában, pillanatnyilag belga és svájci exportra is mennek a borai, de a történet itt biztosan nem ér véget. Adrián karriertörténetébe (teljes szortimentjébe) itt és most belekóstolhat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapottabor.blog.hu/api/trackback/id/tr98040168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása