Holnap Ott a Bor

Elérkezett a gondtalan borozás ideje...

Pántlika Pincészet

2017. szeptember 05. 10:49 - simonzsófi

Avagy Dörgicse legjobbja...

 

A Holnap Ott a Bor "Ismerd meg a Pincészetet programjának" következő kiváló borászata, a Dörgicsén található Pántlika Pincészet, melynek teljes szortimentje már nálunk is elérhető! Szeretnénk bemutatni a pincészetet Neked, hogy jobban megismerd, miért is szerettünk bele boraikba.

A pincészet a Balaton–felvidék egyik vulkáni kúpján, Dörgicsén található. A falu 900 éve híres tüzes borairól. A birtok, a szőlő iránti rajongásról és a bor szeretetéről szól. Kezdetben 15 hektár területtel rendelkeztek, majd folyamatos területfelvásárlásokkal jutottak el a jelenleg 40 hektárnyi saját szőlőültetvényhez. A nemrég átadott új épületkomplexumukban hagyományos és modern technológiával is készítenek minőségi borokat, melyek frissek, üdék, lendületesek és harmonikusak. Megjelenik bennük a talaj mineralitása valamint a szőlő gyümölcsössége.

pantlika.jpg

A készített borok 60%- át teszik ki a fehér fajták, a másik 40% évtől függő arányban rozé és vörösbor.

Jelenleg 13 szőlőfajtával dolgoznak. Fehérek: Olaszrizling, Irsai Olivér, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Szürkebarát, Sárgamuskotály, Juhfark. Kékszőlők: Zweigelt, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot. Tagjai a Rizling Generációnak (A Generáció küldetésének tekinti a Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidék, illetve a Balaton-felvidék tradicionális és különleges borainak népszerűsítését.)

pantlika_szortiment_2.jpg

Boraik rendszeresen kiváló eredményekkel szerepelnek hazai és nemzetközi megmérettetéseken, többek között a Vinagora borversenyen, valamint a XVIII. Országos Miklós napi rozé borversenyen, amire méltán büszkék lehetnek.

pantlika_etel.jpg

2014 júliusában megnyitották a Pántlika Porta éttermet, amely közvetlenül a Pántlika Pincészet szomszédságában található Dörgicsén. Így a Portán nemcsak a pincészetben készült boraikat, hanem házias ételeiket is meg lehet kóstolni, melyekhez az alapanyagokat saját maguk termelik, vagy környékbeli termelőktől vásárolják. 2017-ben már a Balatoni Gasztrotérképre is felkerültek.

A Pántlika Pincészet 6 kiváló tétele és borcsomagja a HOB-on is elérhető itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapottabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5412804788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása