Holnap Ott a Bor

Elérkezett a gondtalan borozás ideje...

Milyen bort igyál 2015-ben?

2015. január 14. 14:37 - simonzsófi

HOB újévi bor ajánló

 

Az idei év a Rozé borokról szól. A korábban „Rozékirálynak” már kikiáltott Dúzsi Tamás hivatalos királlyá avatására február 8.-án kerül sor a Corinthia Hotel Budapest báltermében egy pompás gálaebéd keretein belül.

duzsi2.jpg

Ő nyerte el idén az „Év bortermelője” díjat. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés. A közel húszéves Dúzsi sikersztori mellett a hazai rozé borok jelentős térhódítása tapasztalható.

duzsi_rose.jpg

Miért is lett ilyen népszerű ez a könnyed bornak becézett frissítő ital? A válasz a felhasználásának korlátlan lehetőségeiben rejlik. Rendezvényeken, romantikus esteken, munkaebéd során, családi és baráti koccintásokon nincs is jobb választás. Élénk színvilágával kényezteti a szemet, virágos illatanyagaival behízeleg, tutti-frutti gyümölcsösségével pedig mosolyt derít kóstolója arcára.

Jól lehűtve kell felbontanod, s míg a kóstoló közönség szórakoztatja egymást történeteivel, addig vele párban a hőmérséklet emelkedése újabb ízjegyeket csal ki belőle. Az alacsony alkohol tartalma miatt pedig szinte üdítő helyett teheted az asztalra.

Kerti munkálatok közben vagy kerti munkálatok helyett ajánlom a szekszárdi, villányi, kunsági, balatoni és agárdi rozé tételeket.

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapottabor.blog.hu/api/trackback/id/tr297060089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása