Holnap Ott a Bor

Elérkezett a gondtalan borozás ideje...

Mit kell tudni a Kékfrankosról?

2019. április 05. 14:27 - simonzsófi

blog_kekfrankos.jpg

Elsősorban azt, hogy a világ kékfrankosainak több mint 50%-a Magyarországon található, ráadásul szinte az összes borvidékünkön fellelhető. Jelenlegi termőterülete mintegy 8300 ha. A tokaj-hegyaljai, somlói és badacsonyi borvidékeket leszámítva mindenütt találkozhatunk vele. Legnagyobb mennyiségben a Kunságon, a Soproni, az Egri, a Villányi és a Szekszárdi borvidéken termesztik.

Mindenképp meg kell említenem, a Balaton környékéről is találunk ígéretes tételeket!

blog_kekfrankos_2.jpg                                        

Miért gondolom, hogy ízleni fog neked is?

…mert megfelel a jelenlegi világtrendnek! Sokszínűsége mellett, azért általánosságban elmondható, a kékfrankos szőlő rubint színű, legtöbbször élénk savú, közepes testű, intenzíven gyümölcsös és fűszeres bort ad.

Ezerarcú, hiszen sokféleképpen lehet előállítani, és eltérően reagál az adott borvidékre, talajra és mikroklímára. Készítenek belőle ropogós rozét, sillert, könnyen fogyasztható, friss, gyümölcsös vörösbort, vagy tartalmasabb, testesebb prémium tételeket is. Kellemes házasságban él különböző vörösbor társaival a Bikavérben.

Nézzünk néhány nagyszerű tételt!

 A kékfrankos igazi gasztrobor!

Bármilyen köntöst visel a „Blaufränkisch”, a borai kiválóan illeszkednek a zsírosabb ételekhez, frissítő savtartalmuk ugyanis könnyít a fogásokon. Emellett enyhíti a fűszerességet is, így pikánsabb fogások mellé is szépen passzolhat. Kiválóan párosítható a magyar konyha fogásaihoz.

A közelgő húsvéti ünnep alkalmából, következő cikkünkben, nagyszerű bor-étel párosításokról olvashatsz.

Addig is jó kóstolást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapottabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4214741517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása