Holnap Ott a Bor

Elérkezett a gondtalan borozás ideje...

Vinagora

2015. február 28. 16:32 - simonzsófi

Közép-Európa Bor-iránytűje

 

A VinAgora 1992-es alapítása óta, a VinoFed tagjaként, a világ 10 szakmailag legelismertebb versenye közé sorolandó. Megszerezte a meghatározó nemzetközi szakmai szervezetek - OIV (Nemzetközi Szőlő és Bor Szervezet), UIOE (Nemzetközi Borász Szövetség) - védnökségét. Aktív tagja a VINOFED-nek (Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetsége). A VinAgora Magyarország egyetlen olyan borversenye, amely nemcsak széles nemzetköziséget képviselő zsűrijével, de emellett - a számtalan hazai bor társaságában - a külföldről nevezett borok  jelentős arányával is kiemelkedik országunk borversenyeinek élmezőnyéből.

 

vinagora-logo.jpg

 

Hogy miért is olyan fontos ez a megmérettetés? Egyfelől mutatja Magyarország borainak jelenlegi helyét a világban, másfelől visszajelzést ad a termelőnek, hogy jó úton halad e a borok tekintetében. Ha egy termelő rendre csak az egyik tételével jut díjhoz, akkor érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy a pince többi borára egyáltalán szükség van e.

                                                     Gálné Dignisz Évával (Gál Pincészet és Szőlőbirtok)

vinagora_1.jpeg

 A szervezők meggyőződése, hogy a nemzetközi szervezetek szakmai partnersége, akkreditációja a magyar borok valóban hiteles és elfogulatlan megítélését segíti elő. A zsűri nemzetközi szakemberekből áll össze a világ minden tájáról, akik nagy hozzáértéssel, alázattal és tisztelettel kóstolják a borokat.

                                                      Dúzsi Tamás

duzsi_tamas.jpg

 Az arany és ezüst minősítések mellett különdíjakat is adnak. A 20 fölötti tételszámban megjelenő országok részére „ország legjobbja” díj kerül átadásra. A magyar nevezők között pedig eldől a legjobb „magyar fajtabor” cím is.

                                                       ifj. Szepsy István- Szent Tamás Pincészet

szent_tamas.jpg

 A HOB csapat által összeállított Vinagora Csomag tételei mind díjat nyert tételek, amik méltán tükrözik a hazai borok nemzetközi elismertségét:

Szent Tamás 3909 Tokaju Késői Szüretelésű

Vylyan Montenuovo Cuvée 2008

Gál Pinot Noir Rosé 2013

Dúzsi Cabernet Franc Rosé 2013

Mészáros Ohmerops Cuvée 2011

Tornai Top Selection Grófi Hárslevelű 2011

Itt találod a HOB VInagora válogatását: 

http://www.holnapottabor.hu/catalog/details/2182

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapottabor.blog.hu/api/trackback/id/tr487228341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása