Holnap Ott a Bor

Elérkezett a gondtalan borozás ideje...

Felszabadult életforma és szenzációs borok

2015. május 19. 15:55 - simonzsófi

Egy nap Kertész Zolinál

 

Kertész Zoltán évekkel ezelőtt új életformát választott magának és családjának. Az üzleti szférát hátrahagyva Etyeken alapított birtokot. Visszavonultabb élete azonban rendkívül értékes tételeket terem. Egyelőre egy kisebb 7 hektáros terület adja az alapot, de Zolit megismerve az embernek az az érzete, hogy a dinamikus fejlődés előre borítékolható.

 sz_8746.jpeg

Pillanatnyilag az etyeki Kecskegödörben zajlik a műhelymunka, ám az idei évben megépül az új borház az Öreghegyen. A Zöldveltelini, Szürkebarát és a hazai Frizzante kategóriában nevét már most is a legjobbak közé sorolják, borainak csak a csillagos ég szab határt. Telt, tiszta ízvilág, magas alkohol, hosszú és bársonyos lecsengés jellemzi minden egyes tételét.

 sz_8725.jpeg

A korábbi papírforma, miszerint az etyeki borokat frissen kell fogyasztani, itt nyilvánvalóan felborul. Nagy test és évekre szóló potenciál jellemzi a tételeket. A régebbi évjáratok szépen tartják magukat, sőt az élvezeti érték hatványozottan mutatkozik.

f2.jpg

A csendes borok mellett habzóborok és pezsgők is születnek szép számmal. A Carla habzóbora az „Örökké Nyár” szlogennel hódítja a szabadtéri nyári rendezvények borkedvelőit. Itt pontosítanunk kell, hiszen a Carla sorozat a pince legértékesebb tételeit foglalja magába, a Kertész lányok nevéből (Carina és Laura) alakult ki a csúcssorozat neve.

sz3.jpeg

Ha lenne egy képzeletbeli tökéletes nap, akkor az így nézne ki: Carla Frizzantéval indul a reggel, ez felpezsdíti a napot. Tízóraira már bontható a 2013-as Zöldveltelini, vele nyugodtan zajlik a munka a kertben. Délidőben ebéd a 2012-es Pinot gris-vel, a csendes pihenő során a szép álom garantált. Délutáni kedvcsináló a Carla le Blanc, ettől beindul az ember fantáziája. A naplementét már a 2008-as Zöldveltelinivel csodálhatjuk, mikor pedig beáll az éj, akkor jöhet a 2011-es Pinot. A Kertész borokkal egyszerűen szép az élet!

A Kertész sorozat 11 kiváló tétele a HOB-on is elérhető:

http://www.holnapottabor.hu/catalog/setFilter/filter/winery/winery/17

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapottabor.blog.hu/api/trackback/id/tr867473074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása