Holnap Ott a Bor

Elérkezett a gondtalan borozás ideje...

Amorf Ördögök - Csetvei Kriszti - Holnap Ott a Bor

2015. március 01. 19:54 - simonzsófi

Móri Olaszrizling lesz az Amorf Ördögök bora

Amikor Csetvei Kriszti borokat hoz nekünk, általában sort kerítünk egy kis kávézásra, és közben beszélgetünk is egy jót. Néhány hete egy ilyen alkalommal mesélt az Amorf Ördögök boráról, amit a zenekar tiszteletére alkotott meg. Szerette volna, ha az országban minden rajongóhoz el tudna jutni ez a speciális, limitált kiadású tétel, így jött képbe a Holnap Ott a Bor. Megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen különlegességet árulhatunk. 

"Az Amorf Ördögök zenekar 1993-ban alakult, az angyalföldi Németh László Gimnézium iskolarádiós stúdiójában. A zajzenei és art-punk kísérletezés első négy éve után Tariska Szabolcs és Tövisházi Ambrus elkezdett hagyományosabb popdalokat írni, amelyeknek fontos ihletadó forrása a két háború közötti operettek, kuplék és magyar nóták zenei világa volt. Ekkor találkoztak Péterfy Borival, Bori énekesnőként csatlakozott a csapathoz. 2007-ben feloszlottak, Az Amorf Ördögök utolsó formációjának nagyobb része megalakította a rockosabb hangzású Péterfy Bori Love Band nevű zenekart. Tariska Szabolcs és Tövisházi Ambrus 2010 végén Amorf Lovagok néven létrehozta gyerekeknek szóló formációját."

Csetvei Kriszti a honlapján az alábbiakat írta arról, hogyan született meg ez a bor.

10 éve jelent meg a 2000-es évek egyik meghatározó pop albuma Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs tollából. Az Amorf Ordögök utolsó lemezét, amelyen Péterfy Bori mellett még a Honvéd Férfikórus is dalolt olyan máig ható sorok tették emlékezetessé, mint az "élj a mának, ne a mamának" vagy a "költs a nőkre, legyél izmos és nagyon sportos". Az LP máig kultikus előfutára a Péterfy Bori and Love Band munkásságának. Magát a korongot egy zeneipari szaki rövid életű, de tündöklö pályájú lemezkiadója (itt jelent meg az első Vad Fruttik és Jazzékiel dalcsokor is), a MamaRecords jegyezte.

 
2014 nyarán történt a szentendrei borfesztiválon, hogy rendhagyó módon találkozott Tövisházi Ambrus és Nesta (Machán-Csetvei Frigyes) a Csetvei Pincészet standjánál. Nesta bort mért, Ambrus kóstolt, Csetvei Krisztina móri borász pedig mesélt, míg meg nem érkezett az ihlet..

Innen már csak egy pár hónap és az Amorf Őrdögök nagy tavaszi-nyári visszatérése mellé megszületik Csetvei Kriszti erre a jeles alkalomra készített móri Olaszrizlingje, amely frissen, reduktívan reprezentálja a bor és a zene egyedi viszonyát. A limitált (500 palack készül) tétel Amorf Ördögök - Cellux Szimfónia néven lesz kapható. Az egyedi sorszámozott palackok mellé egy kód is jár, ami az album és egy ritkaság számba menő kislemez (Fapados Űrutazás) letöltését teszi lehetővé.
 
A megjelenése pillanatában kultikussá nemesedő nedü klasszikus értelemben bulibor! Csavar a zára, hogy ne kelljen nyitóval bajlódni, gyümömölcsös és kecsegtetően jó ívású minden korosztály számára. Országosan is elérhető lesz a bor, a Holnap Ott a Bor Webáruház segitségével!
Folyamatosan hírt adunk a borról, további részletek hamarosan!
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapottabor.blog.hu/api/trackback/id/tr707231645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása