Holnap Ott a Bor

Elérkezett a gondtalan borozás ideje...

Homola Pincészet a Holnap Ott a Bor-on

2018. május 27. 21:57 - simonzsófi

avagy álomból valóság...

homola_csapat_1.jpg

A Holnap Ott a Bor Ismerd meg a borászt programjának következő pincészete a Homola Pincészet, nem véletlen, hogy a pincészet szinte teljes színe java szerepel a szortimentünkben, és olyan tételeket is megtalálsz közte, amiket csak a Holnap Ott a Boron tudsz megvásárolni.

A pincészet tuljadonosa Homola Szabolcs éppen a Balatonon vitorlázott, amikor egy pincészetről és egy balatoni birtokról álmodozott. Bár nem született borásznak, és nem is vette el borász lányát feleségül, elhivatottsága és a hagyományos értékek tisztelete segített az álomból valóságot varázsolni. 

Vitorlázó múltja miatt evidens volt, hogy a Balaton lesz a célpont. Hosszú keresgélés után találták meg Paloznakot, majd 2009-ben az első szüretre is sor került itt. Hajnóczy dűlőben építette fel második otthonát, és lassan felépült a mostani birtokközpont  is. A tulajdonos merészségét példázza, hogy Tokajból hívta el Homonna Attlla borászt, hogy a Balaton-Felvidéken alkossa meg a pincészet borait.

homolaszabolcs-1024x682.jpg

Összesen 15 hektárnyi területet művelnek Paloznak, Csopak, Balatonfüred és Tihany térségében. 4 nagy dűlő adja a termés alapját, a Gölye-mál Alsóörsön, a Lapi és az Óvár dűlők Tihanyban, a Sáfránkert és a Hajnóczy dűlő Paloznakon. Kétféle borcsaládot hoztak létre, az egyik a 100% borcsalád a friss, gyümölcsös, reduktív borokat mutatja be, egy igazi nyári balatoni hajózós életérzést, míg a Homola-sorozat a prémium, fahordós, spontán erjedt igazi terroir borokat képviseli.

A  Homola Pincészet számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás. Tevékeny szereplői a térség fejlesztésének és felpezsdítésének. Támogatásunkkal jött létre és kerül megrendezésre az immár 3 napos és sok színpados Paloznaki Jazzpiknik, mely a régió egyik legszínvonalasabb zenei rendezvénye.

 jazzpiknik_2.jpg

Emlékszem, körülbelül 2012 környékén kóstoltam először Homola bort, úh. tudom, hogy mennyire keményen dolgoztak és hosszú utat jártak be a borkészítés terén, de a kitartó munkának tényleg meglett az eredménye . A Homola Pincészetnek 2013-ban a borvidéken egyedüliként sikerült arany-fokozatú Csopaki Kódex Olaszrizlinget megalkotnia. És ne gondold, hogy ez olyan künnyű lenne! A Csopaki Kódex az ország első és ez idáig egyetlen önkéntes eredetvédelmi rendszere, melynek fókuszában Csopak és hagyományos fajtája, az olaszrizling áll. Megalkotásának célja a csopaki bor minőségének magasabb fokú védelme valamint a hivatalos borvidéki szabályozás kiegészítése, hiányosságainak pótlása. A kódex védjegyével ellátott bornak az ország legszigorúbb minőség- és eredetvédelmi szabályainak kell megfelelnie. 

 Homola Pincészet borait és borcsomagjait pinceáron itt találod.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapottabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4313871810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása