Holnap Ott a Bor

Elérkezett a gondtalan borozás ideje...

A HOB sztori

2014. december 26. 21:12 - simonzsófi

2 hónapja megnyitottuk a HOB-ot (Holnap Ott a Bort)...

nyitva.png

Régóta vágytunk rá, hogy legyen egy olyan valami az életünkben, amiért igazán tudunk rajongani, szívvel-lélekkel csinálni. 

Az ötlet sok évvel ezelőtt merült fel egy - a Petiéknél hagyományosan Karácsony és Szilveszter között tartott - házibuliban. Peti ekkor már régóta egy nagy pincészet értékesítését vezette, és amikor az ügyfelek a rendeléseik után érdeklődtek, mindig azzal nyugtatta meg őket, hogy "Nyugi, holnap ott a bor!". Amikor ezt elmesélte, egyből belelkesültünk néhányan, hogy foglaljuk le a holnapottabor.hu-t és csináljunk egy borkereskedést, de aztán másnap az este mámorával együtt ez az ötlet is feledésbe merült. És ez így ment éveken át, a szokásos buliban mindig előkerült a téma, aztán másnapra mindenki elfelejtette. Egészen 2014. április 19-ig...

Aznap este a férjemben merült fel egy "zseniális" borértékelő mobil alkalmazás ötlete, amit még aznap este meg is írt Petinek. Ő másnap felhomályosította Balázst, hogy már számtalan ilyen app létezik, nem biztos hogy érdemes egy századikat fejleszteni. Azonban újra előkerült a Holnap Ott a Bor ötlete, ami nekem nagyon megtetszett és mivel éppen úgyis tele voltam alkotó vággyal, belevágtunk...

Peti az elején nem annyira vette komolyan a lelkesedésemet, de a sok találkozás és "üzleti megbeszélés" után rá is átragadt a hév.

Az elején voltak bennünk kétségek, hogy pontosan merre induljunk, biztosan jó-e az ötlet, másoknak is fog-e vajon tetszeni, aztán valahogy minden jött magától. Érdekes, de először Csetvei Krisztit találtuk meg, aki a HOB nyitó borásza lett, sokat beszélgettünk vele, jó tanácsokat kaptunk tőle. Innentől kezdve már gyorsan pörögtek az események, megvolt a grafikus, a fotós, a webfejlesztő és alakult a borászatok listája is.

Vagyis azt tudtuk, hogy az image képeinket ki fogja fotózni, de Andi közben nagy pocakot növesztett és a képeinket már 8 hónapos terhesen készítette el. Nekünk viszont kellett valaki, aki a borokat is le tudja fotózni, így végül eddig hobbi szinten fotózó férjem fejlesztette magát profi borfotóssá, és ő készítette el a képeket a palackokról. Nem kis büszkeségünkre persze.

Rengeteget agyaltunk, változtattunk az arculaton, bár így utólag azt gondolom, hogy megérte, de nem volt az a nagy könyvben megírt "szerelemelsőlátásra" érzés az első design láttán. (Tervezzük, hogy megnézheted a kezdeti terveket is egy következő bejegyzésünkben.)

Szóval webdesign, fotók, borok kipipálva, már csak a legnagyobb munka hiányzott, a honlaptartalom csiszolása, és már november volt - ÁÁÁÁÁ!

Sok kávét kellett éjszaka meginnunk, mire összeállt a teljes webshop - újra "vizsgaidőszakfeeling", de 2014. december 16-án végül MEGNYITOTT a Holnap Ott a Bor! 

És nekünk az volt a legnagyobb karácsonyi ajándék, hogy csomagolhattuk az első rendeléseket!

13.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapottabor.blog.hu/api/trackback/id/tr327013067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása