Holnap Ott a Bor

Elérkezett a gondtalan borozás ideje...

Borászok Borásza 2014

2015. február 12. 00:04 - simonzsófi

Berecz Stephanie

 

Folytatjuk a rangosabb megmérettetések sorát, most a Borászok borásza díjról olvashatsz. A bortermelők örök versengésében immár nyolcadik éve kerül kiválasztásra a borászok által legjobb szakembernek járó díj. A jelölésre a korábban díjazottak jogosultak, ők egyenként 50 borászt nevezhetnek meg. A listák összegzését a kuratóriummal közösen véglegesítik, így áll össze a végső 50-es lista. Ők döntenek a győztes kilétét illetően, amelyet kétkörös szavazással bonyolítanak le, s minden körben csak egy-egy szavazattal rendelkeznek. 

A versengés érdekessége, hogy immár három alkalommal Borászok Barátja díjat is osztottak az ítészek, ebben a kategóriában ugyancsak a korábbi nyertesek jelölhetnek, de csak egy-egy személy kerülhet megnevezésre.

 

boraszok-borasza-logo.jpg

 

Meg kell említeni, hogy Magyarországon több fórumon versengenek a mesterek. 1991 óta a Magyar Bor Akadémia által kerül megítélésre az „Év Bortermelője” díj, 2002 óta kihirdetésre kerül az „Év Pincészete” és 2006 óta a Gál Tibor Emlékdíj” is.

A Borászok Borásza díjat 2014-ben Berecz Stephanie (Kikelet Pince) nyerte, míg a Borászok barátja díjat Mészáros Gabriella (A Borkollégium vezetője) kapta.

berecz_stephanie_1.jpg

 

A tokaji francia-magyar borászlány Bordeaux-ban tanult, de magyar férjével a családi birtok helyszínéül végül Tarcalt választotta. A Tokaj Kikelet névre hallgató birtok borai elegánsak, kifinomultak méltán lehetünk büszkék a fiatal borászlányra.

 

A Holnap Ott a Bor webshopon Berecz Stephanie borait ITT MEGRENDELHETI:

http://www.holnapottabor.hu/catalog/setFilter/filter/winery/winery/15

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapottabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1007163287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása