Holnap Ott a Bor

Elérkezett a gondtalan borozás ideje...

Tudod, hogyan kell borospohárral koccintani?

2015. január 07. 23:16 - simonzsófi

Nem is gondolod, de sok ember rosszul koccint a boros pohárral pedig igazán könnyű elsajátítani a helyes koccintási trükköket.

Mi a legjobb technika a koccintásra? És miért létezik rossz technika erre?

koccintas_kep2_.jpg

Helytelen koccintás

A koccintási etikett

Ez elég komolyan hangzik, de érdemes elsajátítani pár nagyon egyszerű fortélyt.

Ha nevetségesnek találod ezt az egészet, akkor képzeld csak el, amint egy értékes kristálypoharat tartasz a kezedben, egy drága, kiváló minőségű borral teletöltve.

Ha helytelenül koccintasz, a pohár pereme összetörhet. Nincs annál kellemetlenebb, mikor üvegszilánkokban és borban tocsogva ácsorogsz. Valószínűleg ilyenkor nem két plüss kutya tartózkodik csak a szobában.

Miért ne tanulj meg helyesen koccintani, így a törést is elkerülheted, és a koccintás hangja is csilingelő lesz!

Ahhoz, hogy a te poharad csengését is halld, a pohár középső részénél - ahol a legnagyobb az átmérője - kell összekoccinatni a másik pohárral, így szépen csilingelni fognak. A poharak érintkezése adja a hosszú csengést, a "DING" hangot.

A másik fontos illemszabály, hogy nézz a partnered szemébe a koccintás közben. Ha sokan vagytok egy nagy asztal körül, az is elegendő, hogy megemeled a poharad, de ekkor is úgy illik, hogy találkozzon a tekintetetek.

koccintas_jo_kep.jpg

Helyes koccintás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holnapottabor.blog.hu/api/trackback/id/tr187052093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása