Nem is gondolod, de sok ember rosszul koccint a boros pohárral pedig igazán könnyű elsajátítani a helyes koccintási trükköket.
Mi a legjobb technika a koccintásra? És miért létezik rossz technika erre?
Helytelen koccintás
A koccintási etikett
Ez elég komolyan hangzik, de érdemes elsajátítani pár nagyon egyszerű fortélyt.
Ha nevetségesnek találod ezt az egészet, akkor képzeld csak el, amint egy értékes kristálypoharat tartasz a kezedben, egy drága, kiváló minőségű borral teletöltve.
Ha helytelenül koccintasz, a pohár pereme összetörhet. Nincs annál kellemetlenebb, mikor üvegszilánkokban és borban tocsogva ácsorogsz. Valószínűleg ilyenkor nem két plüss kutya tartózkodik csak a szobában.
Miért ne tanulj meg helyesen koccintani, így a törést is elkerülheted, és a koccintás hangja is csilingelő lesz!
Ahhoz, hogy a te poharad csengését is halld, a pohár középső részénél - ahol a legnagyobb az átmérője - kell összekoccinatni a másik pohárral, így szépen csilingelni fognak. A poharak érintkezése adja a hosszú csengést, a "DING" hangot.
A másik fontos illemszabály, hogy nézz a partnered szemébe a koccintás közben. Ha sokan vagytok egy nagy asztal körül, az is elegendő, hogy megemeled a poharad, de ekkor is úgy illik, hogy találkozzon a tekintetetek.
Helyes koccintás